√
√
TITELBOGVERST

Anmeldelse i KØBENHAVNERAVISEN - sept 2018:

ANBEFALING

Nils Vests smukke nye bog, ”Rosens sjæl” med digte af Marianne Larsen viser på en af de førstesider et foto af Stenhuset på Christiania med den tibetanske mandala på muren, og med en lille tekst om det tibetanske tulku-barn, der engang boede der. Billedet er en naturlig indgang til det dybere tema i denne bog, hvor blomsterne ses som og arrangeres i en mandala-form, der indbyder til meditation over f.eks. ”. . . den verden, der har skabt disse roser”, som Nils Vest et sted udtrykker det.

En æstetisk nydelse

Marianne Larsens digte smykker på fornemste vis billederne af de forskellige rosenarter og supplerer perfekt Nils Vests små oplevelser, gode råd, faktuelle viden og farverige anekdoter. Et eksemplarisk samarbejde i en udgivelse, der er en ren æstetisk nydelse.

Det er en lille skat af en bog, som man kan forestille sig, at man vil købe til sin elskede, til sin gode ven der holder af roser eller til – faktisk hvem som helst der påskønner ro og skønhed. Bogen er uhyre velegnet som værtindegave og vil forhåbentligt blive flittigt brugt som sådan, for den fortjener stor udbredelse i denne forjagede verden, der skal huske at holde pause, glæde sig og fordybe sig.

Jette Arendrup / jra@kbhavis.dk

Foto Torben Dragsby

Kbhavisenanmeldelsew