RBTitelgrontrspw
STARTSIDE π
PLAKAT ß
BILLEDER ß CREDITS ®
KORT BESKRIVELSE :

ROSENBORG - Christian 4. og ‘Det store hus i Haven’

 

En film af Nils Vest - Lgd. 45 min.

 

Christian 4.s regeringsperiode strakte sig over 60 år. Han startede som en af Europas rigeste fyrster og endte med at have tabt både landsdele, ære og hele sin formue. Og alligevel er han blevet en af Danmarkshistoriens populæreste konger. Hvorfor det? Filmen giver en del af svaret.

Her fortælles om kongens mangesidede aktiviteter, først og fremmest som bygherre, hvor det mere intime private sommerslot Rosenborg nok stod hans hjerte nærmest. Selv om slottet er museum for en række danske konger og dronninger, så er det Christian 4., der som bygherre og farverig person her tiltrækker sig den største interesse.

Filmen beskriver endvidere kongens komplicerede kærlighedsliv, med dronning Anna Catrine, hustruen ‘til venstre hånd’ Kirsten Munk og flere elskerinder.

Også kongens store musikinteresse belyses, hvor komponister i verdensklasse som John Dowland og Heinrich Schütz blev tilknyttet det danske hof. Desuden har Anders Koppel komponeret ‘ny renaissancemusik’ til filmen.

Det er en fortælling om en farverig og dynamisk person, der har efterladt sig mange og ofte hensynsløst ærlige spor i historien. Mange af dem kan genfindes på Rosenborg.

Filmen foreligger i både en dansk og en engelsk version, på samme DVD.