√

Manus og instruktion: Nils Vest

Kamera: Gregers Nielsen, Freddy Tornberg

Lyd: Preben Nygaard, Peter Sakse, Sven Nørgård

Musik: Boccherini, Balkan-Trioen, Henning Christiansen, Chappel arkivmusik

Stills: Gregers Nielsen, Nils Vest

Arkivoptagelser: VISNEWS

Klip: Nils Vest, m. hjælp fra Grete Møldrup

Administration: Ebbe Preisler

Medvirkende: Teatergruppen Solvognen, Arne Skovhus, Karen Lillesøe, Hans Rostrup, Else Brasch, Sven Holm-Nielsen, Birgit Brüel, Jesper Klein

Speak: John Overgaard

Plakat: Svend Christensen

Produceret med støtte fra FILMVÆRKSTEDET / Filminstituttets WORK SHOP

Premiere: DELTA BIO i 'Huset', 17. okt. 1978

© NILS VEST FILM

Engelsk udgave med støtte fra VAN ABBE MUSEUM i EINDHOVEN, HOLLAND 2006.

PRESSEN SKREV:

 

- Man kan under ingen omstændigheder lade være med at more sig over filmen, for dens propaganda er helt fri for aggressivitet og i stedet baseret på en tilsyneladende troskyldighed, som dækker over en meget veloplagt satire. Det er simpelthen vittigt og begavet gjort... med humor som våben. i stedet for brosten. Det er noget så sjældent som et agitatorisk værk, som også ikke-enige kan have fornøjelse af at opleve.

Ebbe Iversen, Berlingske Tidende 18.10.78

 

- Speakerteksten er et scoop, en symfoni af borgerlige fraser, som fremført i netop denne toneart afsløres i al deres hulhed og tomme retorik. Man morer sig lige så godt, som når man læser lederne i Aalborg Stiftstidende. Der er ikke et øje tørt. Af grin!

Poul-Jørgen Budtz, Ekstra Bladet 18.10.78

 

- Det er lykkedes aldeles fantastisk. Man morer sig, samtidig med at den reelle virkning er uhyre stærk. Måtte den blive set af mange af vore søvngængere.

Mikael Sne, Land & Folk 18.10.78

 

- Ned til mindste stilsikre detalje er den en perfekt pastiche af samtlige de film som bærer NATOs eget mærke. Teksten er et pragtstykke. Der siges ikke noget som ikke kunne forekomme i den ægte vare Som film betragtet en mindre genistreg... og så morsom fordi man jo godt ved det er fup det hele. Bortset fra at det også er virkelighed, fordi filmen og Solvognen ikke fortæller andet end det NATO selv fortæller.

Henrik Jul Hansen, Information 18.10.78

 

- Som stilparodi på den veloplagt indoktrinerende 'oplysningsfilm' fra vores nærmeste fortid et det perfekt. Filmen leger, manipulerer og advarer mod manipulation i en genial blanding.

Anders Bodelsen, Politiken 19.10.78

 

- En højst ualmindelig vittig og bevidstgørende film om en storstilet medieaktion, som man nyder lige til allersidste NATO-soldat med balletskørt.

Ebbe Kløvedal Reich, Levende Billeder, okt. 78

English version available

OM FILMEN

Kan stre ames